Wat moet u weten over de sociale verkiezingen van 2020?

Op 07/05/2019 van 9u tot 11u
Isabel PLETS, Lydian
,
,
Archived

Seminarie van 07.05.2019

Misschien moet u in 2020 voor de eerste maal sociale verkiezingen organiseren, misschien is het voor u al een gewoonte geworden. In beide gevallen is het toch van belang goed voorbereid aan de sociale verkiezingen te beginnen en na te gaan welke maatregelen u kunt nemen om de sociale verkiezingen in goede banen te leiden.

Tijdens het seminarie komen volgende topics aan bod:

  • Wat zijn sociale verkiezingen en zijn er wijzigingen sinds de laatste verkiezingen van 2016?
  • Moet u altijd sociale verkiezingen organiseren?
  • Waarom is het begrip technische bedrijfseenheid van belang?
  • Kan u een akkoord sluiten met betrekking tot de sociale verkiezingen en wat indien u geen sociale verkiezingen organiseert?
  • Wie moet u meerekenen in het aantal tewerkgestelde werknemers?
  • Wie is en wat is de relevantie van “leidinggevend personeel” en “kaderlid”?
  • Wie kan zich kandidaat stellen?
  • Ontslagbescherming van afgevaardigden: wat houdt dat in?

Isabel Plets is advocaat binnen het departement Employment, Pensions & Benefits bij het kantoor Lydian. Ze is lid van de balie van Brussel. Zij heeft een algemene en uitgebreide kennis in het Belgische en Europese individueel en collectief arbeidsrecht. Zij houdt zich verder bezig met data protection en privacy-issues op het werk, zoals het verwerken van HR-gerelateerde persoonsgegevens (databases, software), opstellen van privacy policies, o.a. rond cybersurveillance (m.i.v. sociale media) en good conduct. Zij adviseert rond alle aspecten van Health en HRM en maakt welzijnsgerelateerde policies op (bv. alcohol en drugbeleid, stress, pesterijen,…). Zij heeft ook een uitgebreide ervaring in contractuele tewerkstelling in de publieke sector. Daarnaast is ze eveneens praktijklector arbeidsrecht in de vakgroep sociaal recht aan de Universiteit Gent. Ze heeft talrijke publicaties op haar naam en geeft seminaries over arbeidsrechtelijke topics.