Van éénmanszaak naar vennootschap (of omgekeerd) – Het fiscaal omslagpunt

Op 28/06/2019 van 10u tot 12u
Roel VAN HEMELEN, TaxQuest
,
,
Archived

Seminarie van 28.06.2019

Na de hervorming van de vennootschapsbelasting in 2018 en de recente invoering van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen lijkt het ondernemingslandschap opnieuw grondig hertekend te worden.

Voor ondernemers het moment om misschien (nogmaals) te evalueren of hun huidige fiscale ondernemersstatuut wel optimaal is.

Tijdens het seminarie overloopt spreker Roel Van Hemelen stap voor stap de nieuwe maatregelen. Nadien gaat hij aan de hand van een aantal praktische cijfervoorbeelden met u op zoek naar het fiscaal omslagpunt. Zo kan u – op fiscaal vlak althans – evalueren welk statuut voor u optimaal is: een eenmanszaak of een vennootschap. Opgelet: tijdens dit seminarie wordt geen rekening gehouden met beslissingscriteria zoals het opzetten van een samenwerkingsverband, de beperking van de aansprakelijkheid, … . Aan de hand van cijfervoorbeelden gaan we na wanneer (afhankelijk van levensstijl en inkomensbehoefte) de personenbelasting interessant(er) blijft?

Conclusie: de hoge inkomens hebben er nu nog méér baat bij om met een vennootschap te werken; voor de middeninkomens liggen de zaken moeilijker.

Roel Van Hemelen is partner bij TaxQuest, een niche fiscaal advies kantoor dat zich focust op duidelijk en praktisch fiscaal advies op maat. Roel treedt daarnaast ook vaak op als spreker op verschillende seminaries, onder andere als gastdocent bij de Fiscale Hogeschool. Tot slot schrijft Roel ook regelmatig fiscale bijdragen in diverse tijdschriften en publicaties.