Doorstart van ondernemingsraad en comité PBW

Op maandag 8 juni, 2020 van 12u tot 14u
Manou DOUTREPONT, Employment Relations Intelligence
Sofie CLAES , Employment Relations Intelligence
,
Zet in uw agenda 8 juni, 2020 12:00 8 juni, 2020 14:00 Doorstart van ondernemingsraad en comité PBW Online Lexalert seminar "Doorstart van ondernemingsraad en comité PBW" Lexalert MM/DD/YYYY

De sociale verkiezingen zijn on hold gezet. CoViD-19 domineert nog altijd het overleg tussen werkgevers en vakbonden. Maar de sociale verkiezingen komen terug boven water, met eind november of december de installatievergaderingen. 

De nieuwe “legislatuur” van de overlegorganen is het moment om de regie in handen te nemen en te werken aan de succesfactoren voor vier nieuwe jaren goed sociaal overleg. Tijd om de strategie te bepalen, kennis te verzamelen, tools voor te bereiden en vertrouwd te geraken met tips.

Tijdens het seminarie komen volgende topics aan bod:

  • lessen uit de vier laatste jaren en lessen uit de coronacrisis
  • doelstellingen voor de volgende 4 jaren
  • De sociale en juridische context: inzicht in en kennis van de werking van OR en CPBW
  • de voorbereiding van de installatievergadering
  • de redactie van het huishoudelijk reglement
  • canvas voor goede vergaderingen: van agenda tot verslag
  • goede gewoontes  afspreken en consolideren: hoe de regie in handen houden

Manou Doutrepont en Sofie Claes zijn raadgevers in Employment Relations Intelligence. Ze combineren 60 jaar ervaring in het sociaal overleg en vullen elkaars ervaring aan op interprofessioneel niveau, sectoraal niveau en op bedrijfsniveau. Ze helpen werkgevers in crisismomenten, tijdens herstructureringen en in het dagdagelijks management van de sociale relaties. Telkens met hetzelfde doel voor ogen: een duurzaam goed sociaal klimaat.