Up-to-date BTW (JUN 2018)

Op 29/06/2018 van 12:30u tot 13:30u
Evy VAN DIJCK, Moore Stephens
,
,
Archived

Elk kwartaal de belangrijkste wijzigingen op het vlak van BTW-regelgeving, gebundeld in een online seminarie van 1 uur.

Deze kwartaalsessies ‘Up-to-date BTW” zullen specifiek ingaan op de wijzigingen en nieuwigheden omtrent BTW-wetgeving, alsook recente rulings en relevante rechtspraak onder de aandacht brengen. We blikken waar nodig vooruit op geplande wijzigingen die de overheden voor ons in petto hebben. Dit alles gebundeld in een seminarie van gemiddeld een uur, telkens van 12u30 tot 13u30. Zo bent u helemaal up-to-date t.e.m. 29 juni 2018.

De laatste actualiteiten zullen besproken worden, zoals:

  • Diverse nieuwe circulaires (ivm nieuw register motorvoertuigen, vrijstelling van kredieten door de overdrager van een portefeuille, vrijstellingsdocument voor uitvoer door niet in de EU gevestigde reizigers, plaatsbepalingsregels voor goederenvervoersdiensten,…)
  • Enkele interessante rulings over verlaagd tarief in de onroerende sector, 
  • Recente Europese rechtspraak in verband met driehoeksverkeer, ivm recht op aftrek en voorschotbetalingen,… 
  • Belgische rechtspraak inzake recht op aftrek voor promotiekosten verkoop grond en gebouw
  • Wetsontwerp 1 juni diverse wijzigingen aan WBTW

Spreekster van dienst is Evy Van Dijck, director Tax & Legal bij Moore Stephens. Evy heeft een ruime ervaring en ondersteunt zowel nationale als internationale cliënten omtrent BTW en andere indirecte belastingen. Ze organiseert opleidingen, is verantwoordelijk voor audits en vertegenwoordigt cliënten bij belastinggeschillen.