Update VenB 2022 Niet te missen update nieuwe, bestaande en aflopende fiscale regeltjes !!

Update VenB 2022 Niet te missen update nieuwe, bestaande en aflopende fiscale regeltjes !!

Carl Van Biervliet
Vandelanotte

foto van de spreker Carl Van Biervliet

Accreditatie/
aanwezigheidsattest

ITAA/IBR: 3,0 uren.

EXTRA SESSIE !

Wij zijn van twee dingen zeker in ons leven: overlijden en belastingen betalen en heel waarschijnlijk zal men voor het eerste ooit wel nog eens iets uitvinden, het tweede blijft zich roeren als nooit te voren.
Ook in de vennootschapsbelasting. Anno 2022 worden we geconfronteerd met massa nieuwe, bestaande en aflopende fiscale regeltjes.
 • Wat is nu precies de stand van zaken omtrent de aftrekbaarheid van laadpalen en wanneer beslissen we best om er te plaatsen?
 • Beslissen we toch nog om dit jaar te investeren of wachten we beter af?
 • Kunnen we nog rekenen op een uitkering van de liquidatiereserve, is dit nog lonend wanneer we het volledige plaatje bekijken?
 • Kunnen we ons wapenen tegen verliezen in de toekomst en kan de wederopbouwreserve hierbij soelaas bieden en welke zijn de ontelbare valstrikken die deze ‘nieuwe’ regeling bevat?
 • Onrustwekkende berichten inzake de groepsverzekeringen, IPT’s, wat is er van aan en is het werkelijk zo dat ELK contract moet herbekeken worden? Hoe optimaliseren we dit en kunnen we hier ook een voordeel uit halen?
 • En hoe kan het ook anders: de personenwagen, kopen we onze elektrische, hybride of conventionele wagen nu wél of niet nog dit jaar en ‘hoe’ doen we dit best ?
 • Ook onze bezoldigingen ondergaan dit jaar een grondige wijziging, denken we maar aan de gigantische wijziging die de loonfiches ondergaan, de voordelen van alle aard die grondig zijn aangepakt en wat te doen wanneer dit nog niet is bekeken? En wat zijn precies de voordelen van een winstpremie?
 • De economische toestand is onvoorstelbaar aan het wijzigen en we stevenen volgens heel wat economen af op een recessie: welke punten houden we hier best in het oog wanneer we in één of meerdere vennootschappen van onze groep een verlies riskeren, hoe optimaliseren we dit en kunnen we er geld mee besparen?
 • Hoe zit het met enkele (naar Belgische normen) fiscaalvriendelijke technieken om geld uit een vennootschap te halen: de mogelijkheden om de hoogte van interesten op leningen e.d. op te trekken; wat is de stand van zaken met auteursrechten, ben ik echt zo beperkt geworden in het uitkeren van dividenden en dit zowel bij gewone dividenden, VVPRbis-dividenden als bij (al dan niet al jaren opgebouwde) liquidatiereserves? Zijn sociale voordelen nu echt een alternatief geworden? Mag en kan ik nog kosten eigen aan de werkgevers gebruiken en voor welk bedrag?
 • Bestaan de mogelijkheden nog van fiscale optimalisaties naar het einde van het jaar toe die echt kunnen bijdragen, we denken aan de Tax Shelter – wat zijn de mogelijkheden en de adders onder het gras, wat kan nog met voorzieningen, zijn er nog mogelijkheden met een tantième en wat zegt de rechtspraak hierover, biedt een ‘renting’ nog mogelijkheden, heeft een ultieme verlenging van het boekjaar nog zin?
En dit is nog maar ….het begin van de weg naar Fiscalibus 2022
 
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De intekenprijs voor dit seminarie bedraagt € 207 (excl. BTW).
Bij gelijktijdige inschrijving op meerdere seminaries krijgt u een exclusieve korting van:
- 6% bij inschrijving op 2 seminaries
- 10% bij inschrijving op minstens 3 seminaries
(kortingen zijn niet cumuleerbaar)
Deze opleiding is gedeeltelijk betaalbaar via de KMO portefeuille, waar u een subsidie van 30 % (kleine onderneming) of 20 % (middelgrote onderneming) op de inschrijvingsprijs (exclusief  btw) kunt ontvangen.
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.
-----------------
De ITAA attesten worden automatisch opgeladen op het ITAA platform voor zover het persoonlijk ITAA nummer ingevoerd werd bij registratie.  U kunt ook na registratie uw lidnummer ingeven door in te loggen, kies voor "profiel wijzigen" en vervolgens geeft u uw lidnummer (zonder puntjes) in.
De OVB attesten worden automatisch opgeladen op het OVB-platform in de mate dat u bij registratie heeft aangeduid dat u OVB-lid bent. U kunt dit ook na registratie doen, door in te loggen, kies voor "profiel wijzigen" en vervolgens OVB aanvinken.

LexAlert Online diensten

Na inloggen op onze website, vindt u o.a. volgende diensten:
 • attesten permanente vorming
 • digitale syllabus
 • online webinar archief van de seminaries waarvoor u inschreef en die live werden uitgezonden.
Meer info Lexalert online diensten.
Inschrijven voor dit seminarie