Thuiswerkalarm bij winterse omstandigheden als KMI code oranje geeft en akkoord tussen werkgever en werknemer

Geschreven door Lexalert
Foto: Herry Lawford  

Bij de huidige winterse omstandigheden komen opnieuw vragen over thuiswerkalarm. Hieronder de officiële procedure voor het thuiswerkalarm.

Het thuiswerkalarm heeft zijn wettelijke basis in de wet Werkbaar Wendbaar Werk van maart 2017. Die wet maakt het mogelijk dat bedrijven afspraken maken met hun personeel over occasioneel telewerk.

Concreet is het de bedoeling dat wanneer het KMI code oranje of rood bij winterse omstandigheden uitvaardigt, dit het thuiswerkalarm in gang zet. De procedure rond thuiswerkalarm, indien voorzien binnen de onderneming, kan dan ook automatisch opgestart worden. Dit kan gebeuren voor het gehele Belgische grondgebied of voor één of enkele provincies of regio’s.

Via de sociale media- en communicatiekanalen van de overheid zal de boodschap verspreid worden dat het thuiswerkalarm van kracht is. Het KMI verspreidt zelf ook de informatie over de weersomstandigheden via eigen kanalen zoals haar website en de KMI-app. 

►Blijf op de hoogte over de acualiteit mbt arbeids- en sociale zekerheidsrecht via de up-to-date HR-recht met Claeys&Engels

Afspraken tussen werkgevers en werknemers

Cruciaal voor het slagen van het thuiswerkalarm is dat werkgevers en werknemers op voorhand goede afspraken maken. Bedrijven worden opgeroepen om werk te maken van een specifieke procedure voor occasioneel telewerk en daarin de mogelijkheid op te nemen om occasioneel telewerk toe te staan wanneer het KMI code oranje of rood afkondigt bij winterse omstandigheden. Werkgevers kunnen daarvoor via sociaal overleg het arbeidsreglement aanpassen of een cao sluiten.