MyBox - Overzicht van huwelijks en samenlevingscontracten

Geschreven door Lexalert
Foto: slgckgc  

Stel dat u ooit een samenlevings- of huwelijkscontract heeft afgesloten bij uw notaris. Is uw papierwerk perfect op orde en kan u er meteen de hand op leggen? Of bent u eerder een sloddervos en weet u uw contract niet meer liggen? Of is uw notaris verhuisd of niet meer actief en weet u niet met welk kantoor u contact moet opnemen?

Vanaf vandaag vindt u het antwoord in MyBox op  www.notaris.be. U vindt er een overzicht van de samenlevings- of huwelijkscontracten op uw naam en in welk notariskantoor de contracten worden bewaard.

MyBox is gekoppeld aan het officiële register van huwelijks- en samenlevingscontracten, een databank die beheerd wordt door Fednot (de Federatie van het Notariaat). Het contract zelf

staat niet online, maar blijft bewaard in het notariskantoor.

Goed om weten: in het register zitten enkel de samenlevingscontracten in het kader van een wettelijke samenwoning. Contracten tussen mensen die feitelijk samenwonen zitten er niet in.

Hoe raadplegen?

Heel simpel: surf naar www.notaris.be, klik op MyBox en volg de instructies op het scherm. Met behulp van uw eID krijgt u een overzicht van uw contracten en de naam van het notariskantoor waar deze worden bewaard.

Het overzicht bevat alle contracten, ook al bent u intussen gescheiden of is uw partner overleden. Uiteraard heeft u enkel toegang tot de gegevens van uw eigen contracten.