De Balanscentrale krijgt een nieuwe look

Geschreven door Lexalert
Foto:

De Balanscentrale van de Nationale Bank van België werkt aan een nieuwe toepassing, voorzien om operationeel te zijn vanaf begin 2022, om jaarrekeningen te verzamelen, te valideren en te verspreiden.

Ze biedt daarbij nog krachtigere en gebruiksvriendelijkere tools aan die voldoen aan de huidige eisen.

Welke verbeteringen kunt u verwachten in dit project?

Er zal gebruik worden gemaakt van modernere externe interfaces, waaronder CSAM, de toegangspoort tot de online diensten van de overheid.
Aanmelden zal mogelijk zijn met verschillende digitale sleutels zoals bv. met de eID ( d.i. de elektronische identiteitskaart) of met itsme (je digitale ID om veilig in te loggen met je smartphone).
Meer informatie over CSAM kan u vinden op de officiële website: https://csam.be/nl/index.html.

Papieren documenten zoals de 'Mededeling van de neerlegging', de lijst met fouten en nog andere, zullen niet meer per gewone briefwisseling met de post worden verstuurd, , maar worden in de eBox of elektronische brievenbus van uw onderneming geplaatst.
Meer informatie hierover kan u vinden op volgend adres: https://www.health.belgium.be/nl/e-box-onderneming

De betalingsmogelijkheden zullen uitgebreid worden. Naast betalen met kredietkaart (Visa, Mastercard) zal het mogelijk zijn om te betalen met debetkaart via Bancontact of Maestro, zowel online als mobiel, ook met QR code.

Volg het on demand seminarie Algemene factuurvoorwaarden anno 2020 met Pieter VAN AERSCHOT

Laat u informeren en geef ons uw mening

Deze nieuwe functies worden voorzien voor 1 januari 2022. Via deze website zal regelmatig informatie over de voortgang van dit belangrijke project worden gecommuniceerd. Kom dus geregeld eens een kijkje nemen.

Om ons in staat te stellen beter in te spelen op uw wensen, aarzel niet om ons uw opmerkingen en suggesties door te sturen naar info.ba [at] nbb.be.